Alderley Park gives neighbouring school a new look

Share

Alderley Park, the world-class 400-acre science, commercial, residential and retail site, family-owned by property company Bruntwood, has funded a major refurbishment at a local primary school.

The improvements at Nether Alderley Primary School - which is less than a mile away from Alderley Park - were made as part of the Considerate Constructors Scheme - a national initiative to promote the construction industry.

Bruntwood is coming to the end of the first phase of a two year-long, multi-million pound refurbishment of No.15 at Alderley Park. Delivered by contractor Broadley Group, more than 90 hours of work and materials from the No.15 construction project were donated by Bruntwood to revamp the school.

The extensive works carried out by skilled trades people included: fixing a leaking roof, building and fitting a new entrance porch, repainting several classrooms, improving a play area, providing an access ramp for pushchair and wheelchair users and replacing fencing panels as part of the project.

Ric Burgess, Head of Building and Construction at Alderley Park, said: "We are delighted to have been able to make a big difference to the staff and pupils at Nether Alderley Primary School.

As a company, Bruntwood values its social contribution incredibly high, so it has been great to support the local community school. During the construction project we've worked hard to keep the local parish council and other community groups aware of what we have been doing, and of course tried to keep noise and any other disruption to a minimum.

The company encourages all its employees to give their time and support to charity and community initiatives. Locally we've previously worked closely with Cheshire East Hospice providing new shower and toilet facilities for staff."

Richard Craven, Headteacher at Nether Alderley Primary School said: "In a short period of time the team has achieved a great deal at our school. The decorating work has improved the overall presentation of the school – especially in the entrance area. The ramp and improved entrance to the garden at the rear has ensured that we provide easy access for pupils with disabilities. In short, our school looks better and is safer as a result of the improvements."

Allan Irvine, Project Manager at Broadley Group, who worked closely with Ric Burgess and his team on the project said: "This has been a great and rewarding project. We have all enjoyed making a difference to the school and also the environment by re-using materials from Alderley Park such as flagstones in the new play area."

More Stories

Show more